26 Ocak 2017 Perşembe

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi

Yaklaşık 5 yıldır bir ODTÜ mensubu olarak zaman zaman ODTÜ'ye giremeyen Ankaralılar nasıl vakit geçiriyor diye soruyorum kendime :) Elbette  Ankara'da gezecek yer çok. Zaten bu blog biraz da bunu anlatmak için kuruldu; fakat ODTÜ kampüsünün bendeki yeri bir başka. Hele ki çocuk sahibi olduktan sonra kıymetini daha iyi anladım. Bu kadar yeşil,  gerçek anlamda doğayla iç içe yerler ancak kampüslerde kaldı maalesef.

Bu hafta sonu da ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'ne gittik. Bu müze benim fakültemin tam önünde; fakat tosbiki götürme fikri gelişene kadar hiç gidip görmemiştim.
Biliyorsunuz çocukların dönem dönem taktıkları şeyler oluyor. Bu ara bizimki uçak. Harika Kanatlar ile yatıp kalkıyoruz. Madem öyle hadi uçakları görelim diyerek yola çıktık. Dondurucu soğukta biraz zor oluyor; ancak "Açık Hava Sergisi" olarak planlanmış kısımda çok fazla uçak yok zaten, sıkıca  giyinip karda kışta da gidebilirsiniz.




Bu beyaz uçağın adı "Uçan Tabut"muş.  Çok fazla düştüğünden bu ismi almış.




 Bu tren de çocukların çok ilgisini çekiyor.


Gezenti Tosbik keşifte..



Bu alan da yine açık hava kısmı, çeşitli araç motorları da sergileniyor.  Örneğin bu bir uçak motoru.


Bu da meşhur ODTÜ otobüsü...



Müzede "Uygulamalı Bilim Merkezi", "Ulaşım Tarihi Sergisi" ve "Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi" gibi çeşitli alanlar var. Ulaşım Tarihi Sergisinde arabalar
 Bilim ve Teknoloji Tarihi Gergisi'nde de günümüzden bugüne çeşitli teknolojik aletler yer alıyor.  Açık Hava Sergisini her zaman görebilirsiniz ancak diğer alanlar kapalı binaların içinde yer aldığından ancak hafta içi 09:00- 16:00; Cumartesi günleri de 10:00- 17:00 arası ziyaret edebilirsiniz. Pazar günleri ise kapalı.
Bu adresten müzedeki etkinlikler ile ilgili bilgi alabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder