4 Ocak 2017 Çarşamba

Sapanca Sahili

Bir Sakaryalı olarak, her Sakarya seyahatimizde uğramaya çalıştığımız yerlerden biri de Sapanca Sahili. Sakarya'nın en güzel yanı hem küçük bir şehirde yaşama lüksüne sahip olmak hem de büyük şehirlerde bulabileceğiniz çoğu şeyin de size en fazla 30 dk mesafede olması. 30 dakika derken bu da ilçeler için geçerli; yoksa merkez ve çevresinde yaşıyorsanız her yer 10 dakika:) Denizse deniz, ormansa orman, gölse göl..


Sapanca sahili her mevsim ayrı güzel oluyor. Yaz akşamları gezmek de kışın cafelerden birine oturup çayla ısınmaya çalışmak da ayrı güzel.


Sahilde yapılacak en güzel şey elbette yürümek; ancak Sapanca sahili çok kısa.  En uzun yürüyüş bile sanırım 15 dakikayı geçmez. O yüzden ya bir cafede ya da yer bulabilirseniz banklarda oturmak en güzeli. Ya da seviyorsanız deniz bisikletine de binebilirsiniz. 2016 yazında yarım saati 30 TL idi.


Sahilde çeşit çeşit restoran cafe var. Bir çoğunda da oturdum, özel bir yemeği olan bir yer olduğunu söylemem. En ucuzları belediyeye ait çay bahçesi ve de polis evi. Polis evi herkese açık. Yapılan tadilatla da çok ferah güzel bir mekan olmuş. Çay ve aperatif şeyler için ideal.  Fiyatlara bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız:)
Tek dezavantajı sezonluk çalışıyor olmaları. Yazları açık..
















Sahile inerken muhtemelen zaten Sanat Sokağı'ndan geçmiş olacaksınız. Bu bölgede çeşitli el işleri ve hediyelik eşyalar satılıyor.  Gezmesi çok keyifli bir alan olmuş.


Son dönemlerde Sapanca'da çok fazla Arap turist var. İnsanlar bunların Suriyeli olduklarını düşünüyorlar; ama değil. Bildiğimiz Arap turist bunlar! Sanırım tur gruplarıyla İstanbul ve Bursa'dan geliyorlar. Biz son seyahatimizde hafta içi gidip birkaç saat oturduk, abartmıyorum 200 kişi varsa sadece onu Türktü. Benim için hava hoş, bana kalsa her yer çok kültürlü olsun, fakat insan yine de her yerde Arapça yazılar görünce garip oluyor. Sanki Türkiye'de değil de farklı bir ülkedesiniz gibi.
Tabi Sapanca'yı görüp vurulan Araplar bölgeden ev de satın alıyorlar, o yüzden emlak ilanları bile Arapça, İngilizce..


Sahilden şimdilik bu kadar.

Sapanca çevresinde Kırkpınar, Maşukiye, Kartepe gibi gezecek çok yer var. Eğer günübirlik bir seyahat planlıyorsanız buralara da uğramayı düşünebilirsiniz.


Sevgiyle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder