20 Şubat 2017 Pazartesi

Bursa Uludağ, Teleferik

Yeni gitmişken, sezonu bitmeden anlatmak istediğim yerlerden biri de teleferik ile Uludağ gezisi. Bursa'ya o kadar sık gitmemize rağmen daha önce Uludağ'a hiç gitmemiştim. Kayaktan korktuğum için ee kar da zaten Ankara'da var ne yapalım diyerek hiç gitmedik. Bu sefer de teleferiğe binmiş olmak için gittik zaten:)



Gezinin en keyifli kısmı da teleferikti. Teleferiğe binmek için Bursa'nın Teleferik semtine gitmeniz gerekli. Bu alana aracınızı park edip teleferik bileti alabiliyorsunuz. Yalnız otopark da ücretli ve fiyatı da oldukça yüksekti. Teleferik bileti ise gidiş dönüş 38 lira. Açıkçası biraz pahalı gelmişti bana ama bir kere gidiyoruz diyerek yola çıkmıştık.  Tam bilet alırken bir başka stand gördük. Chippin isimli yeni bir mobil uygulama oluşturulmuş ve bu uygulamayı tanıtmak amacıyla eğer telefona uygulamayı indirip bileti sistem üzerinden alırsanız gidiş dönüş 15 TL'ye alabiliyorsunuz. Toplamda 4 kişi olduğumuzu düşününce nasıl tasarruf ettik ama diye düşünüp  mutlu olduk seyahat boyunca! Süper denk geldi! Siz de bu aralar giderseniz dikkatli bakın stant oradaysa hemen faydalanın. Mobil uygulamayı yüklediğinizde de bilet alabiliyorsunuz, kampanyalar kısmında görünüyor.

Teleferik için çok bilinçli yapmamış olsak da harika bir gün tercih etmişiz. Bir gün sonra hava öyle bir bozdu ki sisten hiçbir yer görünmüyordu. 


Teleferiğin eski halinden eser yok tabi. Şimdi 8 kişilik kabinlerle 20 saniyede bir teleferik geliyor binip gidiyorsunuz.



Sonra da böyle manzaraların keyfini çıkarmak kalıyor geriye.. Ağaçların üzerinden geçiyorsunuz harika bir duygu..

Kalkıştan hemen sonra, teleferikten Bursa manzarası..


İlerledikçe kar kalınlığı artıyor tabi






Uludağ'a giderken inebileceğiniz iki yer var. Sarıalan ve oteller bölgesi olarak da bilinen Uludağ Zirve. Biletinizi alırken de ona göre alıyorsunuz. Teleferik Sarıalan'da duruyor, oradan zirveye devam edecekseniz başka bir teleferiğe biniyorsunuz.


Sarıalan'da minik bir çarşı var. Bu bölgede de yine küçük kafe tarzı yerler var. Kar motoru ile gezmek için ideal bir yer burası .


 Biz önce zirveye çıkalım dönüşte bakarız dedik, ama dönüşte hiç vaktimiz olmadı sadece tepeden görebildik kar motoruyla gezenleri..






 Zirve için tekrar yola çıkıyoruz.  Zirveye ulaştığınızda yine yukarıdaki gibi hatta biraz daha büyük bir çarşı karşılıyor sizi. Çarşıdan dışarı çıkınca otellerin olduğu bir bölgeye rastlıyorsunuz. Ancak burası o televizyonda gördüğümüz herkesin kayak yaptığı yer değil. Bu bölgede otellerin kendi kayak pistleri var, sanırım herkese açık bir pist yok. Onun için 2.5 TL karşılığında dolmuşa binip 1. bölge dedikleri yere gitmeniz gerekiyor. 10 dakika kadar kısa bir yolculukla oraya varıyorsunuz. Orada manzara böyle..








Bizim tosbik tabi ne bilsin kayak falan..
Burada karı görünce bana poşet verin diye ağlamaya başladı :D
Biz bu alanda bir kızak bulamadık!


Küçük çocuklar için ayrı bir yer yokmuş, kızak akşam altıdan sonra oluyormuş. O saatte donarak kayma fikri kimden çıktıysa!




Açıkçası ben böyle hani üniversite bahar şenliklerindeki gibi alanlar falan bekliyordum insanların  eğlendiği.  Kayak yapmayacaksanız Uludağ'da yapılacak pek bir aktivite yok haliyle. Eee ne yapsak ne etsek derken bizim aklımıza TSK'nın tesisi geldi, oraya girdik, iyiki de gitmişiz yemeğimizi yedik, kızak bulduk tosbik kaydı. Uludağ'daki kafeler genellikle çok pahalı. Şu resimdeki yerde bir salep 20 TL idi mesela.  İmkanınız varsa günübirlik kamptan faydalanın :) Yoksa da gelmişken güzel bir mekan bulup tadını çıkarın. 

Kayak ekipmanları kiralayacağınız ve isterseniz hocalardan ders alacağınız alanlar buralar..








Kızakçı tosbik:) Akşam oldu, hava karardı ama her zamanki gibi hayır eve diil diye ağlıyordu.
Tabi ne kadar yorulduysa teleferiğe bindiğimiz an uyuyakaldı.

Uludağ'a bir yaz mevsiminde 2-3 konaklamalı bir de kış döneminde daha uzun bir kayak tatili için gitmek istiyorum.  Gittiğimde onları da anlatırım :) Bu yazı kısa bir teleferik gezintisi, umarım amacına hizmet etmiştir.

Sevgilerle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder