16 Nisan 2017 Pazar

Nefise'nin Yeri Çerkez Mantı Evi

Ankara kalesi civarı sanırım son 5 yıla kadar gidilmez denen bölgelerdendi. 
Yapılan restorasyon çalışmaları ile ve özellikle de Rahmi Koç Çengelhan Müzesi'nin açılmasıyla bölgenin çehresi değişti. 
Biz bu vakte kadar hiç gitmeyip artık her fırsatta gidenlerdeniz. 
Ankara'ya gelen misafirlerimizi de AVM yerine Anıtkabir'e ve kaleye götürüyoruz artık. 
Burada uzun uzun anlattım:) 


Yine böyle bir gezide bu sefer yemek yiyeceğimiz yeri de planlayarak gittik. 
Önceden yaptığım araştırmalarda Nefise'nin Yeri Çerkez Mantı Evi harika yorumlar almıştı. Biz de gidip bir kendimiz görelim dedik ve yediğimiz her şeye bayıldık :) 

Hıngal adı verilen Çerkez mantısı, içli köfte, dağıstan helvası hepsi şahaneydi. 
Ben susayım resimler konuşsun :) 




İşte meşhur Çerkez mantısı 
Patatesli, kıymalı ve birkaç çeşit daha var bizim tercihimiz kıymalı oldu. 
Porsiyon küçük gibi görünüyor; ama başlayınca son derece doyurucu olduğunu fark ediyorsunuz.  Mantılar normal mantı gibi değil oldukça büyük.
Bir de benim yediğim mantılar bir noktada beni tıkıyor.  Yarım porsiyon ancak yiyebilirim. Bu ise son derece hafifti. 


Fiyatı 17 TL 



İçli köftenin bir porsiyonunda 7 tane var.
Biz Gezenti Tosbik'in yumurta ve kuru yemiş alerjisinden dolayı yanımızda yemeğini götürmüştük(babaanne içli köftesi :))  ama yine de isterse diye içeriğini sorduk. 

İçli köfteyi Muş usulü hazırladıklarını yumurta ve ceviz olmadığını söyledir. 
Alıştıklarımızdan farklı ama kesinlikle çok güzel. 
Bir porsiyon 25 TL 





Methini çok duyduğumuz diğer lezzet de Dağıstan helvasıydı. 
Tam olarak tarif etmek çok zor. 
Belki helva un kurabiyesi ile saray helvasının birleşmiş hali diyerek tarif edebilirim.  Alttan altta da ceviz tadı geliyor. 
Çatal bıçak beklemeyin, çatala değince dağıldığı için elinizle hüpletin :) 
Porsiyonu 10 TL 

Bir de Fıççın denen börek var. O aklımda kaldı, artık onun için bir kez daha yolumuzu düşüreceğiz ;) 


1 yorum: