14 Kasım 2017 Salı

Karacasu Alabalık Üretim Çiftliği-Restoran, Taşkesti, Mudurnu


Karacasu Alabalık Üretim Çiftliği-Restoran, Taşkesti, Mudurnu


Adapazarı, Bolu civarlarında çok yaygın olan alabalık çiftleri , mangaldı, piknikti yorulmadan doğada vakit geçirmek isteyenler için ideal yerler.  İşletme koşulları gereği akan suyun yanına kurulan alabalık tesisleri böylece yeşili en güzel haliyle yaşamanızı sağlıyor.

En bilinenleri Akyazı'daki Dereağzı ve Altındere mesela. Yine Sapanca'dada Yayla Alabalık var oldukça ünlü olan. İstanbul'dan hatrı sayılır miktarda ziyaretçi ağırlayan tesisler bunlar. 

Karacasu Alabalık Çiftliği ise  Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alıyor.  Özellikle Sarot'a tatile gidenlerin iyi bildiği bir yer . 








Gezenti Tosbik teftişte 

Sarot Termal Vadi'ye 2 km , Karacasu Köyüne 1 km uzaklıkta. Özel araçla ulaşım mümkün, Sarot'a da ücretsiz servisleri var. Benim tavsiyem ise imkanınız varsa yürümeniz. Böylece gidene kadar iyice acıkmış olacaksınız:) Ayrıca Mudurnu' yu geziyorsanız da yolu biraz uzatıp uğrayabilirsiniz. Hem Karacasu Köyünü görmüş, hem de ormanın içinde güzel bir alabalık yemiş olursunuz.




Tesiste sizi karşılayan manzara

Bu tesis aslında hepimizin hayali bir noktada. Yıllarca kurumsal hayatta çalışan bir çift emekli olup köylerine dönüp kurmuşlar burayı.  İçerideki dekorasyonun özeninden ne kadar emek verildiği hemen belli oluyor zaten. 



Perdeler



Mekan sahipleri özendikçe, doğa da onlara yardımcı olmuş adeta..
Bu minik mucizeleri başka nasıl açıklayabiliriz ki? 










Yemek bekleyen gezenti tosbik 


 Burada diğer tesislerdeki gibi fırında alabalık yok. Açıkçası çoğu yerde minicik bir balığı kaşarla süsleyip getirdikleri alabalığı ben pek sevmediğim için bu tavada tereyağlı alabalığa bayıldım.

Balık, salata, tereyağ, pekmez gibi ikramlar ve içecek ile kişi başı 20 TL civarı oluyor. Balık oldukça doyurucu.  Eğer kendiniz  evde pişirmek isterseniz tesisten canlı alabalık da alabilirsiniz. 

Başkaları ne demiş görmek için, Foursquare yorumlarını okuyup, Facebook sayfasına da göz atabilirsiniz. Afiyetle kalın! 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder