6 Aralık 2017 Çarşamba

Hava Kuvvetleri Müzesi, Ankara



Her çocuklu ailenin muhakkak yolunu düşüreceği bir müze Hava Kuvvetleri Müzesi. Çocuklarınn içinde zaten bir uçak sevgisi var,  Harika Kanatlar çizgi filmi ile bu sevgi iyice perçinlendi sanırım.
Müzede Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapıp emekliye ayrılan uçakların sergilendiği 62.000 metrekarelik açık alan ile 2000 metrekarelik de kapalı alan var.








 Açık alanda çeşitli uçaklar sergilenirken kapalı alanlarda hem havacılık tarihine ilişkin sergiler, hem de içine oturarak bir an da olsa jet pilotu olmak nasıl bir şey hissedebileceğiniz uçaklar var.  Müze girişinde ise Türk havacıların büstlerinin yer aldığı bir bölüm var. 




Müze adresi: Bahçekapı Mahallesi, Etimesgut.
Etimesgut Hava alanı ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin yanında. 
Çalışma Saatleri: Pazartesi kapalı, diğer günler 09.00- 16.00 
 Ücret: Müze öğrencilere ücretsiz, öğrenci olmayanlar için de 7.5 TL ücreti var. 
Profesyonel çekim için de ayrı ücret talep ediliyor. 
Burada bu ücretlere ilişkin bilgiler yer alıyor. Örneğin Müzeler Haftası gibi belli zamanlarda ücretsiz,bu dönemleri de tercih edebilirsiniz gitmek için. 

Ankara'da çocukların severek gezeceği diğer müzeler ise yine uçaklarıyla dikkat çeken ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi için buradaki yazıma, Rahmi Koç Müzesi için buraya, MTA Tabiat Tarihi Müzesi için bu yazıma, ve doğayla iç içe bir gün geçirerek köy hayatını yakından tanıyabileceğiniz yaşayan bir müze deneyimi için Altınköy Açık Hava Müzesi yazıma göz atabilirsiniz. 
Tüm Ankara yazılarıma bu linkten ulaşabilirsiniz. 
Sevgiyle kalın. 



1 yorum: