1 Aralık 2017 Cuma

MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Ankara


Kış demek Ankara'da dışarıda çok vakit harcayamadığımız için içeride yapılacak aktivite bulmak demek. Çoğu insan için de AVM de otopark kuyruğu beklemek demek! Biz hiç gitmiyoruz demiyorum öyle bir hayat mümkün değil; ama Kentpark Cepa arasında otoparka girmek için oluşan kuruk alışveriş ihtiyacı ile falan açıklanacak bir şey değil. 

Biz de hem bu kalabalıktan uzaklaşmak, hem de Gezenti Tosbik farklı şeyler görsün, tanısın derdiyle sürekli bir nereye götürsek arayışına girdiğimizde haberdar olmuştum MTA Tabiat Tarihi Müzesinden. (Yeni adıyla Şehit Cuma Dağ Müzesi olmuş sanırım).  Çocuklar her yaşta burayı seveceklerdir eminim; ama bir de şu fosillere delirdikleri dönem var ya, işte o dönemde gidebilirseniz tam anlamıyla keyif alarak gezeceklerdir.


Girdiğinizde bu parkla karşılaşıyorsunuz. 



İlk kat Paleontolojiye yani fosillere ayrılmış. 






Bu iskeletlerin yanısıra fosilleşmiş kalıntıları da görebilirsiz. 
Bir üst kata çıktığınızda  Türkiye'deki hayvan ve bitkileri tanıtan bir bölüm ile karşılacaksınız. 






Müze Tabiat Tarihi müzesi olunca çeşitli taşlara, kayaçlara ve madencilik tarihini de önemli bir yer ayrılmış. 










 Eski madencilik eşyaları 






Bu bölümlerde madenciliğin tarihsel gelişimi anlatılmış. 



Müzede bir de tuz mağarası var. 




 Müzenin giriş katında hediyelik eşya satılan bir dükkan ve bahçesinde ise bir cafe mevcut. Fosillerden, rengarenk taşlara, yaban hayvanlarından ormanlara bir sürü şey görebileceğiniz bu müzeye giriş ücretsiz. Pazartesi günleri dışında 09.00- 17.00 arasında gezebilirsiniz.  
Müze girişleri Eskişehir yolu üzerindeki MTA Ana Kapısından değil,  100. Yıl tarafındakini kapıdan yapılıyor.  

Ankara'da çocukla gidebileceğiniz diğer müze seçenekleri ola Rahmi Koç Müzesi ile ilgili yazım buraya , ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi ile ilgili yazım için buraya ve Altınköy Açık Hava Müzesi için buraya tıklayabilirsiniz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder